Είδη εσωτερικής σκίασης

Τέντες Σκίασης > BLOG > Είδη εσωτερικής σκίασης
Είδη εσωτερικής σκίασης

23 Ιανουαρίου, 2017 / By supertentes001

Είδη εσωτερικής σκίασης – Η κατάλληλη λύση για τη σκίαση του εσωτερικού χώρου μας

Τα συστήματα σκίασης χωρίζονται σε εξωτερικού και εσωτερικού χώρου. Όταν αναφερόμαστε σε συστήματα σκίασης εξωτερικού χώρου,εννοούμε τέντες, πέργκολες,πολυκαρβονικά κτλ. Που αντιστοιχεί όμως ο όρος συστήματα σκίασης εσωτερικού χώρου ή για συντομία «εσωτερική σκίαση»;

Με τον όρο εσωτερική σκίαση λοιπόν, αναφερόμαστε στα είδη που μπαίνουν μέσα απο τα παράθυρα και τις πόρτες. Μας επιτρέπουν να ρυθμίσουμε την ποσότητα του φυσικού φωτός που μπαίνει στο χώρο μας, ώστε να φωτίζεται τόσο όσο εμείς επιθυμούμε και όταν το επιθυμούμε και να μην γίνεται ενοχλητικό ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την θερμοκρασία δωματίου στα επίπεδα που θέλουμε, δίνοντας ταυτόχρονα έναν άλλο αέρα, πιο προσωπικό, στον οικιακό η επαγγελματικό μας χώρο.

Είδη εσωτερικής σκίασης – Η κατάλληλη λύση για τη σκίαση του εσωτερικού χώρου μας

Στην Ελλάδα, μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, σίγουρα χρειαζόμαστε τρόπους ώστε το φώς να μην γίνεται ενοχλητικό αλλα απολαυστικό.

Είδη εσωτερικής σκίασης – Η κατάλληλη λύση για τη σκίαση του εσωτερικού χώρου μας

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στις λύσεις εσωτερικής σκίασης που προτείνει η εταιρεία Skiasis Center, προκειμένου να βελτιώσουμε αισθητικά το χώρο μας αλλά και να προστατευτούμε

Ρόλλερ ή Ρολοκουρτίνα

Τα ρόλλερ είναι ένα διαδεδομένο είδος εσωτερικής σκίασης, κατασκευασμένο απο ύφασμα, το οποίο τυλίγεται σε οριζόντιο άξονα και το χειριζόμαστε μέσω της αλυσίδας που έχει στο ένα του άκρο. Το ρόλλερ απο την κατασκευή του έχει την ιδιότητα να ανεβαίνει, τυλίγοντας το πανί στον άξονα ή να κατεβαίνει ξετυλίγοντας το.

Τα υφάσματα μπορεί να είναι μονόχρωμα ή εμπριμέ, κανονικά ή διάτρητα ή υφασμα blackout.

Ρόλλερ ή Ρολοκουρτίνα

Στόρια ξύλινα ή αλουμινίου

Τα στόρια είναι γνωστά και σαν οριζόντιες περσίδες αλουμινίου, με σύνηθες φάρδος τα 25mm για την κάθε περσίδα, ενώ κυκλοφορούν και σε φάρδος 16mm, 35mm και 50mm. Βγαίνουν σε μονόχρωμα, γυαλιστερά ή ματ, σε διάτρητα χρωματιστά και απομίμηση ξύλου. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα να είναι φτιαγμένα εξ’ ολοκλήρου απο ξύλο, τα οποία βγαίνουν σε διαστάσεις 50mm και 25mm ανα περσίδα, με αποχρώσεις από ανοιχτό έως σκούρο ξύλο. Μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχο ή ταβάνι και έχουν δύο χειριστήρια, ένα για να τα μαζεύει ή να τα κατεβάζει και ένα για να ρυθμίζει την κλίση των φύλλων.

Στόρια ξύλινα ή αλουμινίου

Κάθετες περσίδες

Οι κάθετες περσίδες είναι η εναλλακτική λύση στα στόρια αλουμινίου και ξύλου, χρησιμοποιούνται κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους και βγαίνουν σε διαστάσεις 89mm και 127mm ανά φύλλο, σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, μονόχρωμα ή εμπριμέ.

Συνεπώς, υπάρχουν λύσεις εσωτερικής σκίασης για όλες τις ανάγκες και τα γούστα, για οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους, που να τονίζουν το ύφος του χώρου μας και ταυτόχρονα να του δίνουν έναν πιο προσωπικό τόνο.

Μιλήστε μαζί μας και οι έμπειροι τεχνικοί μας θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε το καταλληλότερο είδος εσωτερικής σκίασης για τον προσωπικό σας χώρο.

Μάθετε περισσότερα για οικονομικές και αξιόπιστες λύσεις εσωτερικής σκίασης!